Bryggdag. Äntligen. Det var ett tag sedan jag bryggde något hemma. Planen är att brygga en tysk veteöl.
Receptet
Weiss (VISE)
BIAB
Volym: 18 L
Beräknat OG: 1050
Beräknat FG: 1016
Mäskning
Tid: 60 min (65 grader)
Vatten: 16L
Lagermalt: 2,2kg
Vetemalt: 1,9kg
Kokning
Tid: 70 min
Tillsatte: 6L (ca.22L)
Bittergiva (uppkok): Saaz 3.2% 35g IBU: 15
Övrigt: Irish moss 1 tsk (sista 10min)
Jäst
Safebrew WB-06 1pkt
Pitchade vid 20 grader
*Redovisning
Total tid: ca 6h
OG: 1043 :(
FG: 1010
Volym: 17,5 L
Tog lång tid att värma upp vörten till koket, ca 40 min. Höll mig till nummer 4 på spisen och locket på under koket.
Kommentarer är stängda.