Det här receptet kommer från Ica.se
Ingredienser
Portioner: 4
4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 125 g)
800 g potatis (mjölig sort)
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1/2 paket bacon (à 140 g)
1 msk smör till stekning
1 dl rött vin
2 msk konc ox- eller kalvfond
2 msk hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
Så här gör du
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen.
Värm mjölken. Blanda potatisen med varm mjölk (börja med den mindre mängden och tillsätt ev mer) och smör och vispa det fluffigt.
Krydda med salt och peppar. Ställ moset åt sidan och håll det varmt.
Strimla och knaperstek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
Stek biffarna 2-3 minuter på varje sida i smör. Lyft upp dem och håll varma.
Häll vin och fond i stekpannan och vispa runt. Låt koka 1-2 minuter.
Lägg biffarna ovanpå potatismoset. Toppa med bacon blandat med persilja och lite skysås. Servera gärna med kokta grönsaker, t ex morötter och haricots verts.
Kommentarer är stängda.