Receptet kommer från zeta.nu
Ingredienser
4 portioner
4-6 vitlöksklyftor , finhackade
1-2 röd chili , urkärnade och finhackade
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
Olivolja
salt
nymald svartpeppar
400 g spagehetti
2 msk finhackad bladpersilja
Parmigiano
Så här gör du
Fräs vitlök och chili i olivolja.
Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ytterligare 1 minut så att tomatpurén ”rostas” och får mer smak.
Tillsätt körsbärstomater och krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop i ca 15 minuter.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll av pastavattnet men spar ca 1 dl i kastrullen.
Blanda pastan väl med såsen direkt i pannan. Späd ev. med pastavatten om pastan känns för torr.
Serveras med persilja och riven parmesan.