imageReceptet kommer från zeta.nu

Ingredienser
4 portioner
4-6 vitlöksklyftor , finhackade
1-2 röd chili , urkärnade och finhackade
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
Olivolja
salt
nymald svartpeppar
400 g spagehetti
2 msk finhackad bladpersilja
Parmigiano

Så här gör du
Fräs vitlök och chili i olivolja.

Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ytterligare 1 minut så att tomatpurén ”rostas” och får mer smak.

Tillsätt körsbärstomater och krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop i ca 15 minuter.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll av pastavattnet men spar ca 1 dl i kastrullen.

Blanda pastan väl med såsen direkt i pannan. Späd ev. med pastavatten om pastan känns för torr.

Serveras med persilja och riven parmesan.