Bryggd tillsammans med Henning, Micke och Kim
Receptet
Shotgun Stout (Stout)
Bryggdag: Lördag 16/1 2015
BIAB
Volym: 18 L
Beräknat OG: 1050
Beräknat FG: 1012
Bekräknat ABV: 5.1%
Beräknat IBU: x
Mäskning
Tid: 60 min (68 grader)
Vatten: 22L
Best Malz – Pale Ale Malt 3200 g
Best malz – Svart Malt 1000 EBC 240 g
Best malz – Svart Malt extra 500 EBC 100 g
Baird’s Chokladmalt 160 g
Baird’s Crystal Malt 150 g
Nota = 3.85 kg
Kokning
Tid: 60 min
Tillsatte: 4L
40g EKG (60 min från slut)
20g EKG (15 min från slut)
1 krm Protafloc (15 min från slut)
Jäst
English Ale Yeast (WLP002))
Pitchades vid 20 grader
Redovisning bryggdag
Total tid bryggning: ca 4h
OG: 1054
Volym: 18 L ner i jäshink
1. Ny spis, fungerade okej.
2. Mäskningen gick bra. Lakade påsen med 4 liter vatten.
3. Uppkoket tog lång tid.
4. Koket gick bra.
5. Kylning med spiral tog ca 20 minuter.
6. Flaskning efter 3 veckor.
Anteckningar
BIAB
Mäsk: 22 L
Malt: ca 4 kg
Vattenförlust malt: Förlust 4 L
Tillsatte: 4 L
Bortkok: 4 L
Ner i tunna: ca 18 L
Resultat
OG: 1054
FG: x
ABV: 5.1 %
Primning
x g strösocker/liter 6.5 * 11 (11 l uppskattat) = 71.5 g
Volym: x l
Kommentarer är stängda.