Det här receptet kommer från Glada Ryttares recept.
Till: 4 personer
Tid: ca 2.5 h
Ingredienser
1 hel färsk eller tinad kyckling
smör
vitpeppar
svartpeppar
flingsalt, eller vanligt salt
1 gul lök
1 stor morot
vatten
Gör såhär
1. Förbered lergrytan på sedvanligt vis.
2. Lägg kycklingen i lergrytan. Hacka moroten och löken och lägg runtom kycklingen. Salta, peppra och ställ in i ugnen.
3. Sätt ugnen på 225 grader och stek kycklingen i 90 min, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar. Om den inte har tillräckligt med färg, ta av locket och låt den stå under grillen i 10 min.
Såsen
skyn från lergrytan
crème fraiche
kinesisk soya
ett par teskedar svart vinbärsgelé
ca 1 tsk dijonsenap
ca 1-2 msk majsenaredning
ca 1 halv höns- eller kycklingbuljongtärning, eller annan valfri buljong eller fond.
Häll skyn och allt i en kastrull, koka upp, smaka av och låt puttra en liten stund.
Servera med kokt potatis och gelé. Moroten och löken kan man ha som tillbehör om man vill. Dagen efter kan man blanda allt i en kastrull och värma. Och DÅ mina vänner, då är det så gott att ögonen tåras.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.