Tips från syrran på goda frallor. Receptet kommer från Nya Annas mat (Anna Bergenström) och är hämtat från Tasteline.

Ingredienser

5 dl vatten (fingervarmt)
1 dl mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung eller strösocker
12.5 dl vetemjöl + mjöl till utbakning

Gör såhär

1. Arbeta snabbt ihop den LÖSA degen. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim.

2. Värm ugnen till 240-250 grader.

3. Strö ut 0,5-1 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen. KNÅDA INTE! Jäsbubblorna ska få vara kvar.

4. Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, knappt 0,5 dl. Platta till degen något.

5. Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. De blir lite olikformade pga att degen är lite kladdig, men så ska det vara.

6. Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min.

7. Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin.

Tips

Låt degen jäsa i kylskåpet över natten.
Ersätt häften av mjölet med Grahamsmjöl.