Förjäkla god soppa! Addera bacon och färsk persilja and it’s a WIN. Passa även på och baka lite färska bagutter till. Receptet passar till fyra personer.
Ingredienser
8 potatisar
1 purjolök
1 1/2 msk smör
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk dijonsenap
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
1 dl hackad persilja.
1 pkt bacon (ca.140 g)
Gör så här:
1. Skala potatisen och skär den i skivor.
2. Ansa purjolöken, ta bort den grova yttersta delen och strimla den tunt.
3. Fräs potatis och purjolök i 2/3 av margarinet i en kastrull utan att det tar färg.
4. Tillsätt vatten och buljong. Låt allt koka under lock på svag värme till potatisen är mjuk (sönderkokt), ca 15 minuter.
5. Passa på och stek baconen, gärna knaperstekt.
6. Vispa kraftigt för hand med en ballongvisp eller kör med mixerstav till en slät soppa. Smaka av med senap, salt och peppar.
7. Rör i grädden och låt koka upp. Späd med vatten eller mjölk om soppan är för tjock.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.