Hoppa till innehåll
5 portioner – Tid 15 minuter
Det här receptet kommer från: Alltommat.se
Ingredienser
- 1 liter strimlad vitkål
- 1 röd paprika
- ½ purjolök
- 500 g kassler
- 1 vitlöksklyfta
- 1,5 tsk sambal oelek
- 0,5 tsk paprikapulver
- 1 dl vatten
- 0,5 st buljongtärning grönsak
- 2 dl grädde
- 200 g färskost vitlök och örter
- Salt och vitpeppar
Gör så här
- Strimla vitkål med osthyvel. Smörstek några minuter.
- Tillsätt tärnad paprika, strimlad purjolök och tärnad kassler.
- Pressa ner vitlök. Rör ner sambal oelek och paprikapulver.
- Häll på vatten. Hetta upp. Lägg i buljong. Låt smälta.
- Tillsätt grädde och färskost. Salta och peppra efter tycke. Servera kasslergrytan med kokt potatis eller ris.