5 portioner – Tid 15 minuter
Det här receptet kommer från: Alltommat.se

Ingredienser

  • 1 liter strimlad vitkål
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 500 g kassler
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • 0,5 st buljongtärning grönsak
  • 2 dl grädde
  • 200 g färskost vitlök och örter
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla vitkål med osthyvel. Smörstek några minuter.
  2. Tillsätt tärnad paprika, strimlad purjolök och tärnad kassler.
  3. Pressa ner vitlök. Rör ner sambal oelek och paprikapulver.
  4. Häll på vatten. Hetta upp. Lägg i buljong. Låt smälta.
  5. Tillsätt grädde och färskost. Salta och peppra efter tycke. Servera kasslergrytan med kokt potatis eller ris.