Det här receptet kommer från boken, Kom in och ät av Karolina Sparring och Karin Alfredsson.

Antal: 4 portioner

2 burkar krossade tomater
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 msk torkade franska örter
1 tsk paprikapulver
2 msk rapsolja
1 morot, grovriven
1 1/2 dl grovriven vitkål
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 dl grovriven västerbottenost
1 stor zucchini, skuren i bitar, ca 5 mm
8-10 lasagneplattor
salt
peppar

Gör så här:

Fräs lök, vitlök, tomatpuré, franska örter och paprikapulver i olja 5 minuter på svag värme.

Häll i de krossade tomaterna och koka upp.

Tillsätt grönsakerna.

Koka ihop såsen i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ta av kastrullen från värmen och rör ner grädden och hälften av osten.

Varva grönsakssås, zucchiniskivor och lasagneplattor i en form. Översta laget skall vara sås.

strö över resten av osten och gratinera i ugn på 225 grader i ca 25-30 minuter.

Servera gärna med en klick yoghurt smaksatt med dijonsenap. Ajvar fungerar också.