Det här receptet kommer från boken, Kom in och ät av Karolina Sparring och Karin Alfredsson.
Antal: 4 portioner
2 burkar krossade tomater
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 msk torkade franska örter
1 tsk paprikapulver
2 msk rapsolja
1 morot, grovriven
1 1/2 dl grovriven vitkål
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 dl grovriven västerbottenost
1 stor zucchini, skuren i bitar, ca 5 mm
8-10 lasagneplattor
salt
peppar
Gör så här:
Fräs lök, vitlök, tomatpuré, franska örter och paprikapulver i olja 5 minuter på svag värme.
Häll i de krossade tomaterna och koka upp.
Tillsätt grönsakerna.
Koka ihop såsen i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner grädden och hälften av osten.
Varva grönsakssås, zucchiniskivor och lasagneplattor i en form. Översta laget skall vara sås.
strö över resten av osten och gratinera i ugn på 225 grader i ca 25-30 minuter.
Servera gärna med en klick yoghurt smaksatt med dijonsenap. Ajvar fungerar också.