Bryggd tillsammans med Berggren.
Recept
Namn: Bönan IPA (IPA)
Bryggdag: Lördag 1/8 2015
Typ: BIAB
Volym ner i jästunna: 20L
Beräknat OG: 1060
Beräknat FG: 1012
Bekräknat ABV: 6.5 %
Beräknat IBU:
Mäskning
Tid: 60 min (67 grader)
Vatten: 18L
Malt
Maris Otter 5.2 kg
Nota = 5200 g
Kokning
Tid: 60 min
Humle
15 g Columbus (60 min från slut)
30 g Amarillo (15 min från slut)
15 g Chinook (15 min från slut)
15 g Columbus (15 min från slut)
15 g Chinook (15 min från slut)
15 g Amariloo (15 min från slut)
1 krm Protafloc (15 min från slut)
Torrhumling
Omgång 1
25 g Chinook
25 g Amarillo
Omgång 2
25 g Chinook
25 g Amarillo
Jäst
2 st US-05
Pitchades vid 20 grader
Redovisning bryggdag
Total tid bryggning: ca 5h
OG: 1060
Volym: 20 L ner i jäshink
1. Mäskningen gick bra.
2. Lakade påsen med 10 liter vatten.
3. Uppkoket tog lång tid.
4. Koket gick bra.
5. Kylning med spiral tog ca 20 minuter.
6. Torrhumling efter 9 dagar.
7. Flaskning efter 2 veckor.
Anteckningar BIAB
Mäsk: 18 L
Malt: ca 5.2 kg
Vattenförlust malt: Förlust 5 L
Tillsatte: 10 L
Bortkok: 3 L
Ner i tunna: ca 20 L
Resultat
OG: 1060
FG:
ABV: 6.56 %
Primning x g strösocker/liter 6.5 * 11 (11 l uppskattat) = 71.5 g Volym: x l