Bryggd tillsammans med Henning, Micke och Kim.
Receptet
Armadillo Amarillo APA
Bryggdag: Fredag 3/10 2015
BIAB
Volym: 14 L
Beräknat OG: 1051
Beräknat FG: 1010
Bekräknat ABV: 4.3%
Beräknat IBU: 30
Mäskning
Tid: 60 min (68 grader) + 10 min mash out (77 grader)
Vatten: 14L
Pale Ale: Weyermann Pale Ale Malt 2.532 kg
Karamellmalt: Weyermann Carapils 0.195 kg
Karamellmalt: Weyermann Munchner 0.078 kg
Kokning
Tid: 60 min
Tillsatte: 2L (ca.16L)
Bittergiva: Amarillo % 9 g (60 min från slut)
Smakgiva: Amarillo % 21 g (15 min från slut)
Aromgiva: Amarillo % 12 g (5 min från slut)
Extra: Amarillo % 20 g (vid avstängning)
Torrhumling: Amarillo % 30 g (1 vecka)
IBU: 30
Övrigt: Glömde Protafloc :/
Jäst
SafAle US-05
Pitchade vid 20 grader
Redovisning bryggdag
Total tid bryggning: ca 6h
OG: 1050
Volym: 14 L ner i jäshink
1. Mäskningen gick bra. 14 liter vatten värmdes upp på 23 minuter.
2. BIAB-påsen fick ligga i hink och lakades med två liter uppvärmt vatten.
3. Uppkoket tog 16 minuter.
4. Koket gick över förväntan. Smidigt. Bortkok blev ca 2 liter. Höll oss på åttan på spisen, locket på sidan.
5. Kylning med isbad. Tid innan pitchning: två timmar 40 minuter.
6. Torrhumling efter 1 vecka. Pellets rakt ner i tunnan.
7. Flaskning efter 2 veckor.
Resultat
FG: 1011 (mål 1010) – två veckors jäsning
ABV: 5.1 %
Primning: 6.5 g strösocker/liter 6.5 * 11 (11 l uppskattat) = 71.5 g
Volym: 12 l
Kommentarer är stängda.