Bryggd tillsammans med Henning, Micke, Måns och Kim

Recept
Namn: Apollo (Imperial IPA)
Bryggdag: Fredag 6/2 2015
Typ: BIAB

Volym ner i jästunna: 18L
Beräknat OG: 1071
Beräknat FG: 1018
Bekräknat ABV: 7.1 %
Beräknat IBU: 82 + and then some!

Mäskning
Tid: 60 min (68 grader)
Vatten: 19L

Malt
Pilsner malt 3600 g
Carapils 37 EBC 600 g
Vetemalt 600 g
Havregryn 600 g
Munich malt 20 EBC 50 g
Strösocker 450 g

Nota = 5900 g

Kokning
Tid: 60 min

Humle
30 g Columbus (60 min från slut)
50 g Centennial (15 min från slut)
25 g Citra (5 min från slut)
25 g Citra (1 min från slut)
1 krm Protafloc (15 min från slut)

Torrhumling
Omgång 1
25 g Columbus
25 g Centennial
25 g Citra

Omgång 2
25 g Columbus
25 g Centennial
25 g Citra

Jäst 

2 st US-05
Pitchades vid 20 grader

Redovisning bryggdag
Total tid bryggning: ca 6h
OG: 1060
Volym: 18 L ner i jäshink

1. Mäskningen gick bra.

2. Lakade påsen med 10 liter vatten.

3. Uppkoket tog lång tid.

4. Koket gick bra.

5. Kylning med spiral tog ca 20 minuter.

6. Torrhumling efter 9 dagar.

7. Flaskning efter 2 veckor.

Anteckningar BIAB
Mäsk: 18 L
Malt: ca 5.9 kg
Vattenförlust malt: Förlust 5 L
Tillsatte: 10 L
Bortkok: 5 L
Ner i tunna: ca 18 L

Resultat
OG: 1060
FG: 1010
ABV: 6.56 %

Primning x g strösocker/liter 6.5 * 11 (11 l uppskattat) = 71.5 g Volym: x l