Pasta, vitlök och salami är ingredienser som känns mycket italienska. Lägg till parmesanost och olivolja och du kan drömma dig till sydligare nejder hemma vid köksbordet. Det här är en mycket snabblagad rätt.

Det här receptet kommer från:
http://www.recept.nu/recept_nu/huvudratt/kott/salamipasta_med_vitlok/

Antal portioner: 4

Ingredienser

400 g grön tagliatelle
200 g salami
2 gula lökar, skivade
olivolja
5 dl mjölk
3 msk smör, rumsvarmt
2 msk mjöl
1 vitlöksklyfta
80 g parmesanost, riven
salt och malen vitpeppar

Gör så här:

1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.

2. Fräs lök och salami i olivolja. Slå på mjölk och koka upp. Rör ut mjölet i smöret och rör ner i den kokande såsen. Låt koka i 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar, pressa ner vitlöken.

3. Servera såsen med den nykokta pastan och den rivna parmesanosten.