En superenkel vardagsrätt som smakar mycket. Lite syrlighet från crème fraiche, mycket smak från de soltorkade tomaterna, lite hetta från chilin och cayennepepparn och lite sälta från baconet. Mycket gott, prova så får ni se. Här serveras rätten med spagetti men det går lika bra med potatis, ris eller annat.

Det här receptet kommer från Nadjaskitchen.se
http://www.nadjaskitchen.se/?p=12486

Till 4 portioner behövs det:

500 g kycklingfilé, 2 tsk matfett, 1-2 krm cayennepeppar, 1 bit purjolök (ca 10 cm), 1/2 röd chilipeppar, 100 g färska champinjoner, 4 soltorkade tomater i olja, 2 dl creme fraiche lätt, 1 dl vatten, 4 dl okokt pasta typ spagetti, 1 paket bacon

Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Strimla kycklingen och fräs den i panna med matfettet. Hacka purjolöken, chilin och skär champinjonerna i mindre bitar. Låt det fräsa tillsammans med kycklingen. Krydda med salt, cayennepeppar och eventuellt svartpeppar. Strimla soltorkade tomater och blanda även ner dem i röran.

Häll på crème fraiche och blanda. Häll även i vattnet. Blanda och sänk värmen. Låt det puttra i några minuter så att alla smakerna får komma till rätta. Smaka ev med mera kryddor.

Strimla baconet i mindre bitar. Fräs dem i en torr panna och låt det bli knaprigt. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.

Servera kycklingröran med nykokt spagetti och lite baconströssel. Servera även grönsaker vid sidan om.