Ägg Benedict är riktigt gott till frukost eller lunch.

Det här receptet kommer från GP.se

Antal: 4 personer
Tid: 15 minuter

Till äggen:

4 färska ägg
1 liter vatten
1 msk ättika

Till såsen:

150 g smör
3 äggulor
1/2 tsk fransk senap
1 tsk vitvinsvinäger
salt

Att äta till:

4 skivor vitt bröd
4 skivor rökt skinka
timjan eller persilja

Gör så här:

1. Smält smöret till såsen. Häll över till ett ”hällvänligt” kärl. Ta inte med den vita bottensatsen. Separera äggen och lägg äggulorna i en rostfri kastrull. Tillsätt senap och vinäger. Vispa kraftfullt över mycket låg värme till dess äggulorna blir en fluffig smet. Vispa ner smöret i små omgångar. Salta.

2. Koka upp vatten och ättika till äggen. Låt vätskan sjuda. Knäck äggen ett och ett i en kaffekopp. Sänk ner koppen och låt ägget glida ut i vätskan. Sjud i 3 minuter. Ta upp äggen med hålslev och putsa bort större ojämnheter.

3. Rosta bröden och ta ut runda mackor med utstickare. Bräck skinkan hastigt i ytterst lite smör. Lägg ihop med bröd i botten, skinka, pocherat ägg och toppa med en klick sås. Garnera med timjan eller persilja.