fr_1239_size880
Jeflar!

Receptet gäller en plåt.
Tid: ca 60 min
Receptet kommer från: Arla

Ingredienser

150 g Smör
1 ½ dl mjölk
3 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Glasyr:

Smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 ½ msk vaniljsocker
5 dl florsocker

Garnering:

1 dl kokosflingor

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30×40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.