Schyssta kex från Brunkebergs bageri. Rulla degen i valfri blandning, till exempel basilika och timjan eller chilli. Går även bra att frysa degen och plocka fram, tina och baka i ugn.

Antal: ca 30 st
Tid: 60 min

Ingredienser

100 g färskriven parmesan
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
några riv på en muskotnöt
1 nypa cayennepeppar
10 g havssalt
torkade örter eller hackade nötter till garnering

Gör så här

Blanda samtliga ingredienser i en bunke och arbeta ihop dem för hand eller i hushållsmaskin till en jämn deg som håller ihop. Om degen verkar torr och smulig, tillsätt en matsked vatten eller två.

Ta upp degen på bakbordet och forma två rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla dem i torkade kryddor eller nötter, t?ex timjan, rosmarin eller hackade pinjenötter. Lägg rullarna i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 180 grader.

Skär rullarna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg skivorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda kexen i 7–8 minuter eller tills de fått lite färg.

Förvara kexen i papperspåse eller burk.

Frossa!

Det här receptet kommer från Brunkebergs bageri finns även att hitta på Recept.nu.