Recept på gôôragoa Bagebrö eller Hönökakor som det också kallas. Perfekta att frysa och sedan köra i rostningsmaskinen.

Antal: 6 st
Tid: 120 – 180 min

Ingredienser:

50 g jäst
500 g vatten
150 g socker
1000 g vetemjöl
125 g margarin (rumstempererat)
1 msk salt

Gör så här

Lös upp jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser, men spara saltet. Kör blandningen med maskin på lägsta effekt i cirka sex minuter. Tillsätt sedan saltet och blanda i fyra minuter till. Låt sedan degen jäsa under plast i 60 minuter.

Häll ut degen på ett mjölat bord och dela degen i sex delar, ca 300 gram styck. Jag formade mina till runda bullar. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.

Kavla ut bullarna till kakor på ca 25-30 cm i diameter. Låt kakorna jäsa ytterligare 15 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 250?C. När jäsningen är klar, nagga kakorna med en gaffel, ordentligt. Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter tills de får en fin färg. Det går ganska fort i slutet och gräddas de för länge finns det risk att de blir torra och hårda.

Receptet kommer från: Tankedegen