Baktid: ca 60 min
Antal: 8 st

Ingredienser

25 g jäst
25 g smör
2 ½ dl mjölk
½ tsk salt
1 tsk strösocker
7 dl vetemjöl
sesamfrön till garnering

Gör så här:

Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen. Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Sätt ugnen på 250 grader. Låt jäsa i minst en halvtimme. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar. Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den. Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 min. Lägg även ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa i 30-45 minuter.  Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen.

Receptet kommer från: Receptcentralen