Den här formfranskan är fantastiskt lättbakad och jättegod, både att äta färsk och att skiva och frysa in för att sedan ta fram och rosta eller göra varma mackor av när man känner för det. Receptet kommer från sötasaker.se och räcker till ungefär ett bröd.

Ingredienser

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk socker
1 msk rapsolja
1 tsk salt
5 ½ dl vetemjöl
1 ägg till pensling

sesamfrön till garnering

Gör så här:

Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt därefter socker, olja och salt. Arbeta ner vetemjölet och låt sedan degen jäsa i minst 30 minuter under duk. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den ordentligt och länge (använd lite vetemjöl till knådningen om det behövs). Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform. Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter.

Det här receptet kommer från:
http://sotasaker.com/rostbrod/