Ett recept på pitabröd med kött. Jag gjorde så att jag började med bröden och under tiden de jäste stekte jag upp lite renskav och tog fram lite överbliven tzatziki och lite sallad. Det här var riktigt gott och enkelt att laga.

Goda pitabröd ca 6-7st
Receptet kommer från: http://www.nadjaskitchen.se/?p=2055

Ingredienser

50 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 dl ljummen mjölk
1 msk socker
1 tsk salt
2 msk olivolja
cirka 12 dl mjöl

Smula jästen i en bunke. Häll vatten och mjölk över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, salt och olja. Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 minuter. Om du använder maskin – låt maskinen jobba med degen ordentligt och tillsätt inte all mjöl på en gång. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 10-12 bitar. Kavla ut varje bit till rundlar, ca 14 cm i diameter. Sätt ugnen på 225°. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och jäsa ytterligare 20-25 minuter under bakduk. Grädda bröden mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dom svalna på galler under bakduk. Fyll pitabröden med t.ex kebabflis, cevapcici, kycklingstrimlor, hamburgare, sallad, dressing och grönsaker eller annat som du tycker om.